Håltagning / Piercing

Öron, Näsa, Navel

En del är oroliga att öron, näs och magpircing gör ont. Faktum är att med Studex® System75™ så gör det inte det.

Vi alla har såklart olika höga smärttrösklar, men med Studex System75 så känner de flesta knappt när hålen görs. Dessutom är det välkonstruerade systemet nästan ljudlöst.

Så t.ex. barn som ska ta hål i öronen inte blir skrämda av obehagliga ljud.

Precis som vid sjukhusbesök så är det ofta det okända som gör ditt barn osäkert, snarare än själva proceduren. Du kan se till att ditt barn inte oroar sig i onödan genom att undvika skrämmande ord som ”skjuta hål” eller ”nål”. Säg istället någonting i stil med ”få dina örhängen” eller ”ta hål i öronen”.

Smyckena är speciellt tillverkade för öron, näs och navelpircing och är sterilt förpackade. Du kommer att få den bästa tänkbara rådgivningen och dessutom hitta de allra vackraste smyckena, både till dig själv och till ditt barn.

 

Smyckena har följande fantastiska egenskaper:

 • Högkvalitativa material: 18 karat (750) eller 14 karat (585) guld i både rött och vitt guld, titan och kirurgiskt stål
 • Allergivänligt och skonsamt mot huden
 • Individuellt förseglade sterila förpackningar till håltagningssmycken och dess bakstycken
 • Bakstycken som ser till att luften cirkulerar runt örsnibben, vilket främjar läkningsprocessen.
 • Systemet möter eller överträffar EU-standard och FDA-föreskrifter (U.S. Food & Drug Administration).
 • Snyggt redan från början!

 

Håltagnings smyckena finns i olika storlekar. Jag hjälper dig att välja rätt storlek till dig eller ditt barn. För barnen erbjuds en Barnkollektion. Med dessa medföljer en söt present ask till barnets första örhängen (”My First Ear ring”) Dessutom erbjuder jag presentkort, som är perfekta att ge bort i present.

Eftersom smyckena är så bekväma används de av kunder inte bara som håltagningssmycken, utan även senare i livet. Du kan använda håltagningssmyckena så länge du vill.

 

Fördelar med Studex® System75™

 • Knappt märkbar procedur – det tycker även barn
 • Utmärkt precision
 • Nästan ljudlöst
 • Säkert, hygieniskt och snabbt
 • Sterila engångspatroner
 • Utmärkta håltagningssmycken i snygg design
 • Hypoallergena och hudvänliga produkter

Eftervård Håltagning/ Pircing

Tvätta händerna noggrant innan du rör på det behandlade området.

Rengör framför och bak om varje öra, näs eller magpircing med klorhexidin lösning minst två gånger om dagen. Starta 24 timmar efter utförd behandling utan att ta bort fästet (bakstycket).
Flytta varje Smycke fram och tillbaka när du använder lösningen, så du kommer åt att rengöra ordentligt.

Håll hårspray, schampo, tvål och andra preparat bort från dina piercingar/håltagningar. Efter duschning ska örat sköljas med rent vatten och sedan baddas med klorhexidin lösningen som beskrivits ovan.

Efter sportaktiviteter bör det behandlade området baddas så det hålls rent.

 

Ta inte bort tapparna (fästerna) under efterbehandlingen.
Rör inte det behandlade området i onödan. (och ej med otvättade händer).

Kontrollera att smycket sitter i sin korrekta position efter varje efterbehandlingsförfarande för att möjliggöra tillräcklig luftcirkulation, vilket påskyndar läkningsprocessen. Sitter smycket för hårt kan det orsaka infektion.

Låt smycket sitta kvar i minst 6 veckor så läkningen får göra sitt.

Efter 6 veckor kan du byta smycke om du vill.

Använd endast liknande smycke i 6 månader efter håltagningen/piercingen, inga krokörhängen eller dylikt. Smycket ska vara tillverkad av kirurgiskt rostfritt stål eller annat allergivänligt material.

Mindre svullnad och rodnad kan uppstå omedelbart efter behandlingen, detta är normalt. Det försvinner inom 48 timmar förutsatt att du följer eftervård instruktionerna. Om outhärdlig smärta, svullnad eller rodnad inträffar, kontakta läkare.

 

Särskilda anvisningar för hål i örats brosk

(Övre delen av örat)

På grund av att örats brosk är en känslig del av örat är det viktigt att vara extra noga med att ta hand om den här typen av hål under läkningsprocessen. Hål i broskdelen av örat tar längre tid att läka än hål i örsnibbarna. Det kan ta upp till tre månader innan läkningsprocessen är klar

Precis som med hål i örsnibbarna så kan hål i örats brosk del få örat att svullna och/eller rodna lätt direkt efter håltagning – detta är normalt och bör försvinna inom 48 timmar om du följer våra skötselråd. Om du upplever onormal smärta, svullnad eller rodnad bör du omedelbart söka läkarvård.

Viktigt: Var mycket uppmärksam på komplikationer relaterade till hål i örats brosk! Om du inte vårdar dina nytagna hål, eller dröjer med att uppsöka läkare om komplikationer skulle tillstöta, kan detta leda till permanent ärrbildning i brosket.

 

OBS!

”Barn under 18 år måste ha en förälder med sig eller ha ett intyg från en av föräldrarna.”

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.