BORTTAGNING AV FÖDELSEMÄRKEN, SKINTAGS, FIBROM OCH VÅRTOR MED MERA

Metoden är mycket effektiv för att avlägsna oönskade hudutväxter. Fibrom och hudflikar, eller skintags som de också kallas är helt ofarliga utväxter i huden.

FIBROM

Fibrom består av bindvävsceller och kollagen och är egentligen helt ofarliga. De är lätta att ta bort. Fibromer kan vara antingen mjuka eller hårda, pigmenterade eller opigmenterade. Hudflikar och fibrom bildas ofta i ansiktet eller som flikar där huden veckar sig på halsen, i armhålor eller ögonlock. De är ofarliga och behandlas oftast av kosmetiska skäl. De kan i vissa fall orsaka irritation och klåda p.g.a. skav mot kläder eller smycken. Eftersom typiska fibrom och hudflikar är enkla att känna igen finns inget behov av att först besöka hudläkare för diagnos.

FÖDELSEMÄRKEN OCH PRICKAR

Alla människor får mer eller mindre mängd födelsemärken och prickar på kroppen. Det finns olika faktorer som bidrar till att det bildas födelsemärken och prickar som bland annat ärftliga anlag, sol och ålder. Födelsemärken eller hudprickar är egentligen en hudförändring eller utväxt i huden.

Viktig att tänka på innan behandling
Vid misstanke om hudförändring med ovanligt utseende ska hudläkare/läkare kontaktas för ett utlåtande innan behandling hos mig.

BEHANDLINGSOMRÅDEN

·     Fibromer
·     Vårtor – åldersvårtor
·     Skin tags
·     Cherry spots
·     Andra icke-maligna hudutväxter
·     Xant-helasma (under ögonen)
·     Viss pigmentering (ålderspigmentering)
 

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL

Området desinficeras först, och en bedövningskräm läggs på behandlingsområdet. Utväxten behandlas sedan genom att den bränns eller skrapas bort.
 

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLING

En liten skorpa bildas där utväxten har suttit och det är viktigt att inte riva på den. Skorpan faller av efter ca 1-2 veckor, och då kommer den underliggande huden vara svagt rosaskimrande under några veckor. Därefter bleknar huden av allteftersom. Det kan ta några månader innan huden helt återfått sin normala pigmentering. Efter läkningen syns oftast ingenting av ditt fibrom/prick. Om fibromet/pricken suttit på någon annan del av kroppen än ansiktet kan eventuellt en liten vit prick kvarstå. Undvik sol och bad under läkningstiden.

I behandlingen ingår behandlande serum som påskyndar läkning och är förebyggande mot ärrbildning

Ibland behövs det extra behandling eller justering av området. En del utväxter kommer tillbaka och behöver då justeras. Då får du som kund bara betala halva priset för behandlingen. 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.