Microneedling

Professionell microneedling är ett terapeutiskt verktyg för behandling av bland annat anti-aging, ärr och håravfall hos män och kvinnor mm.

En suveränt bra behandling som ger resultat redan efter första behandlingen och denna behandling passar alla -ung som gammal.

 

Microneedling rekommenderas för behandling av:

 • Åldrad och spänstfattig hud
 • Huduppstramning, föryngring och lyster
 • Fina linjer och rynkor
 • Röklinjer runt munnen samt linjer runt ögonen
 • Stora porer
 • Ärr inklusive acne ärr, kirurgiska ärr, brännskador)
 • Acne och Oren hud
 • Kreato pilares
 • Pigmenteringar
 • Hud Bristningar
 • Alopecia

 

Hastigheten på en penna är avgörande för behandlingsresultatet.

Microneedling är i dag sin helhet en av de bästa anti age behandlingarna som finns tillgängligt. Det ger omedelbara resultat, Med Microninjectro Lithium+ så arbetar vi så snabbt att kroppens egna smärtreceptorer inte hinner registrera smärta, så det blir ingen smärtsam upplevelse. Samtidigt som vi med hjälp av sterila ingredienser arbetar för att fylla huden med exklusiva lågmolekylär hyaluronsyra i kombination med mängder av anti oxidanter.

Behandlingen arbetar i dermis vilket ger den maximala effekten i att stimulera nyproduktion av kollagen och ellastin.

Fraktionerad Microneedling behandling med Microninjectro Lithium+. Microneedling introducerades i Europa redan 1994 av Dr Philippe Simonin i samband med att han presenterade en En

En banbrytande studie som genomförts på 600 patienter visade på revolutionerande resultat i behandlingar i hud-föryngring samt även ärr-vävnad.

Denna innovativa teknik, är kliniskt bevisad att dramatiskt minska de flesta brister i huden, såsom akne ärr, kirurgiska ärr, fina linjer, rynkor och hud bristningar mm.

Världens snabbaste Microninjectro Lithium+ 

Microneedling handlar om att skapa så många mikrokanaler som möjligt, under så komprimerad tid som möjligt. Kvaliteten i behandlingsresultatet är direkt kopplat till hur stort antal mikrokanaler utrustningen har kapacitet att leverera. Eftersom varje mikrokanal genererar en kortslutning i hudcellerna, som i sin tur frigör tillväxtfaktorer, och aktiverar fibroblaster att migrera till varje skapad mikrokanal.

Den reaktion som uppstår i samband med penetrationen av nålen inleder en cellförnyelseprocess, samt en parallell läkningsprocess då cellen har givit signaler till stamcellerna om att dom är skadade, och därigenom påbörjar en förnyelse process av Kollagen & Elastin.
Mätningar har visat på en ökning av kollagen & ellastin tätheten med ända upp till 1 000% efter endast en behandling.

Så av den anledningen så uppnås ett bättre resultat med en utrustning som genererar stora mängder mikrokanaler på kort tid.

Micro Injector Lithium+  har en kapacitet att leverera ca 1 800 000 mikrokanaler på endast 15 minuter.

Pennan är steglös mellan 0,25 mm / 2,5 mm och arbetar med 12 nålar samtidigt. Något som gör pennan lämplig även för behandling av ärr och strior. . Behandlingen hos mig utökas till minst det dubbla.

EGF och hyaluronsyra appliceras på huden under hela behandlingen för en djupare absorption och maximalt resultat.

 

Hygien

Med den behandlingsrutin som jag erbjuder så arbetar jag med sterila produkter i samband med behandling för att säkerställa maximal trygghet för kunden.

 

En avancerad nålningsteknik och det senaste genombrottet inom hudföryngring. Microneedling anses vara en av de säkraste behandlingsmetoderna för naturlig hudvård. I behandlingen används 12 sterila , mycket tunna nålar som vertikalt gör hål i huden med en automatisk vibrerande funktion.. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt med 80%. Därmed säkerställs ett upptag av behandlingspreparat (högkvalitativa och effektiva produkter från Cliniccare) djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga elastiska komponenter ökar.

Behandlingens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laser-behandlingar men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Man slipper sårskorpor och smärta efter behandling.

Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning, medan den justerbara nåldjupen tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov. Micro injector är så avancerad att den även är säker att använda på känsliga, svåråtkomliga områden såsom runt ögon, läppar och på näsan.

Upp till djupet av 0,5 är behandlingen i princip smärtfri. För djupare behandlingar (ärr) kan en lokalbedövande kräm användas. (appliceras 15-60 minuter före beh.) De flesta kunder tycker inte att bedövning behövs men den finns att köpa på apotek.

Hur många behandlingar rekommenderas?

Lyster/ uppfräschning: 2 behandlingar 6 månaders mellanrum

Hudföryngring: ( linjer, rynkor samt minimerar porstorlek) 4-6 behandlingar 4 veckors mellanrum

Ärr: (acne, kirurgi, brännskada, bristningar) 6-8 behandlingar 6 veckors mellanrum

Fler fördelar: Inga hudskador. Även solbrun hud och hela kroppen kan behandlas. Passar alla hudtyper.

Hur lång tid tar behandlingen?

Behandling av ansikte och mask ca 1 timma. (Önskas en bedövningssalva lägg gärna på denna innan besöket. Se anvisningar i förpackningen. Kom gärna helt osminkad.

När kan jag se ett resultat?

Vanligtvis kommer du att se resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 4-6 beh Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras

under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar. Kombinera med bra hudvårdsprodukter! Jag säljer hudvård efter behandlingen som endast får säljas av terapeuter och som anpassas efter din hud typ och behandling.

KONTRAINDIKATIONER

I följande fall skall inte microneedling utföras

 • Blödarsjuka och behandling med blodförtunnande medel
 • Benägenhet för keloid
 • Allergi mot rostfritt stål (Nickel)
 • Svårinställd diabetes mellitus
 • Roaccutan behandling de senaste 6 månaderna
 • Svår dermatit, psoriasis eller liknande
 • Aktiv papulopustular rosacea eller acne vulgaris fas III-IV
 • Pågående infektion/virus i huden ex. Herpes simplex eller vårtor
 • Öppna sår
 • Hudcancer
 • Gravida och ammande

 

Hur ser återhämtningstiden ut efter en behandling?

Man kan uppleva en ansiktsrodnad upp till 12-24 timmar efter behandlingen. Man bör avstå smink eller annan hudvård än den som jag applicerat närmsta dygnet.

 

Kan förväntas

Dag 1: Rodnad kommer att bero på hur aggressivt behandlingen har utförts.

Dag 2: En röd eller rosa nyans kvarstår, som liknar en måttlig solbränna. Svullnad kan bli märkbar på den andra dagen.

Dag 3: Huden kan vara rosa eller helt enkelt förbli normal i färg. Svullnad avtar. Hudvård efter ingreppet för att lugna och skydda huden. Aktiv hudvård kan återupptas igen efter dag 3.

 

Hemvård

 1. Tvätta ej ansiktet ansiktet inom 5 timmar timmar efter behandlingen. Massera försiktigt ansiktet med ljummet vatten och en mild anpassad rengöring. Detta kommer att förbättra utseendet på huden och möjliggöra en bättre absorption av efterföljande produkter. Mineralsmink kan appliceras två dagar efter behandlingen.
 2. De första 1-3 dagarna kan huden kännas torr och stram, men det kommer att övergå till normal känsla efter bara några dagar. Frekvent användning av serum, hudcreme underlättar.
 3. Efter 3 dagar kan patienterna återgå till sina vanliga hudvårdsprodukter.
 4. Undvik alkoholbaserade toner i 10-14 dagar.
 5. Undvik direkt solljus under minst 10 dagar om möjligt. Solskydd är ett måste.
  Använd inte kemiska solskyddsmedel samma dag som behandlingen. Använd Clinicare’s godkända solkräm.

 

Kom ihåg

Se alltid till att dina händer är rena när ni berör det behandlade området. Byt örngott samma dag som behandlingen så du har ett rent underlag.

Hur snart efter filler- eller botoxinjektioner kan jag göra en behandling?

Vänta minst 3 veckor efter injektioner så att eventuella blåmärken mm har stabiliserats. Alternativt kan du göra en behandling minst 5 dygn innan din filler- eller botoxinjektion.

Microneedling innebär att vi med nålar penetrerar huden upp till 2,5 mm vilket resulterar i en kemisk reaktion i hudcellerna som aktiverar frisläppandet av tillväxtfaktorer, och startar upp celldelningen

Extremt kortfattat så kan vi säga att vi under en behandling skapar upp emot 2,5 miljoner mikrokanaler som aktiverar huden till att påbörja en läkeprocess. Den processen innebär en tillväxt av viktiga komponenter i huden så som kollagen och ellastin

Behandlingen ökar även cirkulationen i huden och ger en ny lyster till huden som din kund efter bara ett dygn kommer att uppleva som mycket positivt.

För att ytterligare vinna fördelar i samband med en microneedling behandlingen så har jag i vår rutin lagt till moment där jag adderar stora mängder med näring och tillväxtfaktorer till huden, för att förstärka resultatet ytterligare.

När vi talar om hudföryngring så är det viktigaste fyllnadsmedlet hyaluronsyra (aka hyaluronan, hyaluronat eller HA). Hyaluronsyra har en mängd funktioner i hela kroppen.

 

Men vi bibehåller fokus på huden där några av dess mer kända roller är att:

• Binda fukt

• Öka viskositet och minska permeabilitet

• Bidra till mekanisk motståndskraft och smidighet

• Reglering av läkning i vävnad

• Reglering av proliferation av celler

• Reglering av immunologiska och inflammatoriska reaktioner

Så minskade mängder av hyaluronsyra förstår vi ger upphov till en mängd ganska allvarliga hot mot huden. Vid sidan av förlust av fukt så blir huden tunnare och mindre smidig. Förlusten av fukt resulterar också till att huden blir mer sårbar för UV strålning, Fria syreradikaler och kroppsegna enzymer och mycket ny forskning pekar även på sockret, som en bidragande orsak till negativa processer i huden som skapar obalanser och effektivt bryter ned vår hud. Förlusten av hyaluronsyra försämrar dessutom hudens egen förmåga att reparera sig själv och påverkar inlagringsmönster och syntes av en mängd andra matriskomponenter.

Hyaluronsyran är som så många ämnen i vår kropp kraftigt styrd av vår ålder och man kan se kraftigt reducerade mängder hyaluronsyra i kroppen redan när vi passerar 25 år. Vid 50 års ålder, producerar kroppen ungefär hälften så mycket hyaluronsyra som det gjorde runt 20. Och när vi passerar 60 år finner vi endast runt 10% av den ursprungliga mängden hyaluronsyra i vår kropp.

Så minskade mängder hyaluronsyra bidrar sekundärt då till en nedbrytning av strukturella proteiner, som har till uppgift att hålla uppe vår hud, att bibehålla sin form och elasticitet.

Så skall man på ett förenklat sätt försöka sammanfatta åldrandet i huden, så i och med minskade nivåer av hyaluronsyra, så ger det utrymme till negativa processer som bryter ned huden och den kombinationen ger oss då en hud som åldras i förtid. Till detta ser vi då att den kvarvarande hudmatrisen får svårigheter att hålla dermis på plats, och fibrerna ”saggar” och huden förlorar sin spänst.

Hudvård från Cliniccare innehåller exklusivt framtagna ingredienser med en molekylstorlek som tillåter bland annat hyaluronsyran att penetrera ned i djupare hudlager.

 

Hur effektiv är hyaluronsyra hudvårdsprodukter?

Hyaluronsyra har en enastående egenskap i att binda fukt, upp till 1000 gånger sin egen molekylvikt.

Något som ger många positiva egenskaper i en åldrande hud. Men det finns några viktiga kriterier som behöver uppfyllas för att detta skall bli en framgång. Hyaluronsyran är en stor molekyl, så pass stor att den obearbetad helt saknar förmåga att penetrera in i huden och binda fukten där vi har behovet av den. Studier har visat att en hyaluronsyra med stora molekyler tenderar till att binda fukt på hudens yta i stället.

Så för att uppnå positiva behandlingsresultat i att återställa nivåerna med hyaluronsyra så ökar förutsättningarna om vi väljer en produkt med en låg molekylär hyaluronsyra.

 

I behandlingen använder jag mej även av ultraljud.

Ultraljud används även för att penetrera näringsämnen djupt in i huden. Denna process stramar upp huden, ökar blodcirkulationen, minskar åldersfläckar och hjälper till att förbättra hudens elasticitet. Används för att slussa in ämnen såsom vitaminer, hyaluron i huden. Lämpar sig för alla hudtyper.

 

Combo repair behandling för bästa resultat
Microneedling/Kemisk Peeling

3/ggr Microneedling, 2/ggr Kemisk peeling, 3/ggr Sheet mask och 3/ggr Opera ledljus
6.300:- (Ord Pris 12 075:-)

Recension
"Alltså jag är i sån chock så sjukt! Jag kan äntligen kolla mig i spegeln igen och känna mig fin!
En riktig boost för mitt självförtroende!                

Tack, Johanna" 

Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.